Perustajajäsenten esittely

5.11.2021

Kuopion Rallykoirat ry on syntynyt intohimosta rally-tokoa kohtaan sekä tarpeesta saada tälle intohimon kohteelle oma yhdistys. Palvelus- ja seurakoiraharrastajat -tyyppisiä seuroja on lukuisia, kuten agilityseurojakin, mutta rally-tokoseuroja ei niinkään. Niinpä päätimme perustaa sellaisen! 

Tässä ovat Kuopion Rallykoirat ry:n perustajajäsenet Katri, Saana, Kiia ja Niina.

Olen Katri ja alunperin Kuopion vierestä Vehmersalmelta kotoisin, mutta nykyään asun Kuopion Hiltulanlahdessa avopuolison ja kahden koiran kanssa. Yhdistystaustaa löytyy mm. amk-koulutusalan yhdistyksen sihteerin tehtävistä, ammattiliiton paikallisosaston yhdistyksen johtokunnan jäsenenä ja nuorisovastaavana sekä vuodesta 2017 alkaen olen toiminut kotiseutuni metsästysseuran rahastonhoitajan tehtävissä. Oma koulutustausta sekä työhistoria on hyvin luonnollinen polku toimia Kuopion Rallykoirat ry:ssä myös rahastonhoitajana. 

Rally-tokoon päädyin sattuman kautta, kun etsin Kuopiosta alkavaa tokokurssia, mutta sopivaa ei ollut juuri silloin tarjolla ja törmäsin aina rally-tokokursseihin. Ensimmäinen kurssi rally-tokon pariin oli marraskuussa 2019 ja hurahdin lajiin ensimmäisellä kerralla täysin, joten päädyin lukemaan seuraavana yönä säännöt ja kylttien suoritusohjeet. Toisella kerralla ilmoitin jo kurssin vetäjälle, että haluan kilpailla tässä lajissa ja haluan tietää rally-tokossa kilpailemisesta kaiken. Kun alkeiskurssi ja jatkokurssi oli suoritettu, ratakurssille oli paikka varattuna ja ensimmäisiin kilpailuihin ilmoittauduttu, muuttui koko maailman tilanne ja pandemia alkoi. Ratakurssi ja kilpailut peruuntuivat. Kesän tullen tilanne rauhoittui ja halusin jatkaa lajin parissa, mutta olin taas tilanteessa, ettei mitään kursseja tai koulutuksia ollut täälläpäin tarjolla. Törmäsin sattumalta Instagramissa Saanan valkkuryhmän ilmoitukseen, jossa etsittiin valkkuryhmään uusia jäseniä. Muutaman viestin vaihdon jälkeen pääsin ryhmään mukaan ja näin tutustuimme Saanan kanssa saman lajin parissa, johon kummallakin on palava intohimo. Kuopion Rallykoirat ry:n perustaminen on myös osa tätä yhteistä intohimoa, jota haluamme jakaa muille. 

Aisapareina treeneissä ja kilpailuissa minulla on Rantasipin Nomi "Cimu" 2014 syntynyt labradorinnoutaja, joka kilpailee mestariluokassa ja olemme edustaneet Labradorinnoutajakerhon joukkuetta rally-tokon SM-kisoissa vuonna 2021 sekä Love Reasons Gift For Tinydot´s "Pipsa" syntynyt 2021 dalmatiankoira, jonka päälaji toistaiseksi on koiranäyttelyt ja rally-toko toimii kakkoslajina.

Moikka! Mä oon Saana, päälle kolmekymppinen koiraharrastaja Kuopiosta. Mun ehdotonta osaamisalaa on rally-toko. Tällä hetkellä koutsaan omassa yrityksessä rally-tokon valmennusryhmää, jota onkin tullut vedettyä jo lähes kymmenen vuotta. Itse olen vuosien aikana kilpaillut lajissa usealla koiralla ja tällä hetkellä kisakavereina löytyy kaksi omaa koiraa ja kaksi lainakoiraa. Tässä Kuopion Rallykoirien perustamisen hetkellä omista koiristani toinen kilpailee alokasluokassa ja toinen mestariluokassa, kun taas lainakoiristani toinen on juuri saanut menolipun mestariluokkaan ja toinen on tuloksen päässä avoimesta luokasta. Toisen lainakoirani kanssa osallistuttiin kuluvana vuonna rally-tokon SM-kisoihin voittajaluokassa aikaansaaden tuloksen VOI96. Tämä koira tullaan näkemään jatkossakin arvokisoissa. Rally-tokossa minua viehättää sen monipuolisuus, teknisten asioiden viilaaminen sekä iloinen yhteistyö koiran kanssa. 

Koiraharrastustoiminnan ulkopuolista osaamista minulta löytyy niin yritystoiminnan, kuin numeroidenkin pyörittämisestä. Olen nimittäin opiskellut itselleni tutkinnon teoreettisesta matematiikasta Helsingin yliopistosta. Koska kaipasin jotain käytännönläheisempää ja vähemmän teoreettista, valmistuin tämän jälkeen melkein insinööriksi. Melkein tarkoittaa puuttuvaa päättötyötä, muuten olisin virallisesti myös Ympäristötekniikan insinööri. Tämän pedantin numeraalisen pohjan turvin uskalsin lähteä myös puheenjohtajaksi Kuopion Rallykoirille saatuani aisapareiksi mitä mainioimmat hallituksen jäsenet.

Olen Kiia ja asun Kuopiossa kahden englanninspringerspanielin kanssa. Triteals Dazzling Rose "Halla", joka on tullut minulle kodinvaihtajana vuonna 2018. Hallan kanssa olemme yhdessä kokeilleet agilitya ja noseworkia. Halla on suorittanut spanielien taipumuskokeen hyväksytysti ja osallistunut metsästyskoirien jäljestyskokeeseen. Glamorly Glambada "Helmi" on tullut minulle pentuna vuonna 2020 ja on nohevoitunut noseworkissa. Kumpikin tytöistä on käynyt koiranäyttelyissä ja ovat saaneet erinomaisia arvosteluja. 

Rally-tokoon olen tutustunut Katrin kautta, kun pääsin seuraamaan hänen ja Cimun ensimmäistä kurssia. Hallan kanssa olemme käyneet rally-tokossa alkeiskurssin ja jatkokurssin, sekä tällä hetkellä treenaamme Saanan valmennusryhmässä. Olen ollut seuraamassa rally-tokokisoja sekä talkoilemassa eri tehtävissä. 

Olen Niina, kuopiolainen koiraharrastaja, jolle paimenkoirat ovat se juttu. Omien koirieni kanssa olen puuhastellut vuodesta 2005 alkaen, jolloin ensimmäinen koirani saapui talouteen, aloittaen seikkailun jolle ei näy loppua. Monenlaista olenkin vuosien varrella koirieni kanssa harrastellut ja rally-tokoon tutustuimme ensimmäisen kerran vuonna 2014 peruskurssin muodossa. Varsinaisen rally-tokon harrastamisen aloitimme 2016 ja ensimmästä kertaa kisoissa starttasimme 2021.  Tärkeää minulle koiraharrastuksessa on iloinen yhdessä tekeminen sekä uuden oppiminen ja tällä samalla ajatuksella olen yhdistyksemme toimintaan mukaan lähdössä. Tämän hetkiseen laumaani kuuluu "rallykoirani" paimenkoiramix Romu sekä nuorisolaiset lancashirenkarjakoira Körmy ja saksanpaimenkoira Surma.