GibbsGym

GibbsGym on kuopiolainen koiriin erikoistunut hyvinvointipalveluita tuottava yritys, joka pitää huolen juuri Sinun koirastasi! GibbsGym tarjoaa koirille hierontaa, laserhoitoa, akupunktiota sekä erilaisia fysiikkatreenejä. Lisäksi GibbsGym tarjoaa ohjaajille akupunktiohoitoja.


Koiran hieronta kuuluu jokaisen koiran oikeuksiin, se on yksi tärkeimmistä kehonhuollollisista asioista niin kotikoirien kuin harrastus- ja työkoirienkin kohdalla. Mutta miksi näin on? Useimmat koirat ovat varsin taitavia piilottamaan ongelmiaan. Näin on myös lihasjumien kanssa. GibbsGym suosittelee hierontaa myös ilman oireilua pari kertaa vuodessa, näin mahdollisiin lihaskireyksiin päästään puuttumaan aikaisessa vaiheessa ja ennaltaehkäisemään lihasjumien aiheuttamia ongelmia. Tässä muutama selkeä syy, milloin hierontaan kannattaa tulla: koira on jäykän tai kankean oloinen, koiran käytös on muuttunut, koira aristaa tai väistää kosketusta, koira venyttelee liiallisen usein tai ei venyttele ollenkaan, koira alkaa välttämään hyppäämistä tai koira nukkuu levottomasti. Koira kannattaa hierotuttaa myös silloin, jos koira on liukastunut, törmäillyt tai kaatunut, koira liikkuu epäpuhtaasti tai koira alkaa äkillisesti peitsata.


GibbsGym tarjoaa myös yksilöllistä fysiikkatreeniä koirasi parhaaksi! Tässä muutama perustelu sille, miksi se jumppaaminen kannattaa. Ensimmäisenä ja tärkeimpänä asiana se ennaltaehkäisee tapaturmia, kun koiran kehonhallinta paranee, rasituksen sieto paranee ja koiran itseluottamus sekä keskittymiskyky kehittyvät. Toisena hyötynä on se, että jumppaaminen parantaa suhdettasi koiraan, se auttaa sinua huomaamaan milloin koira väsyy ja onko sillä mahdollisia puolieroja kehossaan. Näiden lisäksi jumppaaminen auttaa koiran liikkuvuuden ylläpidossa ja painonhallinnassa.


GibbsGym palveluihin kuuluu myös laserhoito. Näin Minski kertoo GibbsGymin laserhoidosta. “Laserhoito on koiraan kajoamaton, nopea ja lempeä hoitomuoto. Laser menee syvemmälle kudoksiin lisäten aineenvaihtoa sekä kudosnestekiertoa parantaen soluhengitystä ja solujen tuottoa. Samalla se stimuloi kudosten paranemisprosessia, vähentäen tulehduksia ja turvotuksia.

Laserhoito lievittää kipua ja nopeuttaa paranemista. Laserhoidon yleisimmät käyttötarkoitukset ovat akuutit ja kroonistuneet tuki- ja liikuntaelinten vaivat, kuten esimerkiksi nivelrikon aiheuttama kipu ja tulehtuneet lihakset, joita ei voi hieroa. Sitä käytetään myös edistämään erilaisten haavojen, revähdysten sekä venähdysten hoitoa.

Käytössäni oleva Handy Cure S' ™ laser yhdistää hoidossa matalatehoisen lasersäteilyn, sykkivän infrapunasäteilyn, näkyvän punaisen valon ja staattisen magneettisen säteilyn. Laserdiodin teho on täysin vertailukelpoinen verrattuna kalliimpien hoitolaitteiden laserdiodin tehoon. Se ei vahingoita kudoksia eikä kuormita koiran elimistöä, joten se sopii hyvin käytettäväksi myös muiden hoitomuotojen kanssa.


Tällä hetkellä (2022) GibbsGymin Minski opiskelee akupunktiota ja tarjoaa näin ollen akupunkitopalveluita opiskelijatyönä. Tässä muutama Minskin sana akupunkitosta. “Akupunktion tavoitteena on edistää kehon omaa tasapainoa ja paranemista. Akupunktiolla hoidetaan yleisimmin monenlaisia kipuja, mutta kipu ei ole kuitenkaan läheskään ainoa käyttökohde.

Opiskelemani perinteinen kiinalaisen lääketieteen akupunktio perustuu akupunktiokanavien (meridiaani) ja akupunktiopisteiden käyttöön. Akupisteet ovat pieniä ihoalueita, jotka sisältävät hermopäätteitä, verisuonia ja imukudoksia. Akupunktiossa käytetään kertakäyttöisiä, ohuita ja steriilejä neuloja, joiden avulla akupisteitä stimuloidaan hoitovaikutuksen aikaansaamiseksi. Hoidon aikana voidaan stimuloida useita pisteitä pisteiden välisen synergian hyödyntämiseksi tai useiden ongelmien hoitamiseksi samanaikaisesti.

Akupunktion vaikutusmekanismeja on tutkittu paljon ja akupunktion kipua lievittäviä mekanismeja on selvitetty. Akupunktio vaikuttaa koko kehoon monen eri mekanismin kautta. Neulan asettaminen akupisteeseen mm. stimuloi hermoja, lisää paikallista verenkiertoa ja aktivoi immuunijärjestelmää. Lisäksi akupunktio lisää useiden kehon välittäjäaineiden ja hormonien, kuten esimerkiksi endorfiinin ja serotoniinin, eritystä. Se vaikuttaa myös autonomiseen hermostoon sekä aivolisäkkeen kautta koko kehon hormonitasapainoon. Kipua lievittävä vaikutus syntyy kolmella tasolla: paikallisesti pisteen ympärillä, alueellisesti saman selkäydinsegmentin hermottamalla alueella sekä systeemisesti koko kehossa.

Akupunktiosta on havaittu olevan hyötyä esimerkiksi monien ruoansulatuskanavan, hengityselinten sekä hormonaalisten sairauksien tukihoidossa. Sillä on havaittu myös hoitovastetta useisiin lisääntymissairauksiin sekä allergioihin. Myös WHO on tutkimuksissaan todennut akupunktion hyödylliseksi tukihoidoksi. Käytännössä akupunktiota voidaan harkita melkein minkä tahansa kroonisen sairauden tukihoidoksi. Se ei kuitenkaan koskaan korvaa lääkinnällistä hoitoa, vaan lääkärin hoitoa vaativien sairauksien kanssa on aina hakeuduttava ensiksi lääkärin vastaanotolle.

Akupunktiohoidot aloitetaan yleensä 3-5 kerran melko tiiviinä sarjana, jolloin hoitoväli on muutamasta päivästä noin viikkoon. Akuutit vaivat, kuten lihasjännitys, voivat laueta jo parilla ensimmäisellä käynnillä, mutta kroonisten vaivojen hoito vaatii useamman käynnin ja ylläpitohoitoa 1-6 kuukauden välein. Mikäli alun hoitosarjan aikana ei ole huomattavissa mitään vastetta hoidolle, ei hoitoa kannata yleensä jatkaa.Kotisivut: GibbsGym

Instagram:  @gibbs.gym

JÄSENETU

- 10 % hieronnan Ensi- ja Jatkokäynnistä (koko hoito)
- 50 % akupunktiosta

sekä muita jäsenille erikseen ilmoitettavia bonusetuja! 

(ei voi yhdistää muihin tarjouksiin)